Rati Riti Ralla


…ja tänne tuli halla. Päiväntasaajalle tuli talvi ja meillä on kylmä isolla K:lla. Niinhän se on, että meillä täällä on vuodenajat ihan päin seiniä. Kun Suomessa on syksy, niin meillä on kevät – ja kun meillä on kesä niin teillä on talvi. Ja siis samalla kun Suomessa valmistellaan Jussin juhlaa, niin meille on keskitalvi ja vedetään sukkahousuja & slipovereja esiin varastoista. 
Ottaisin untuvatakinkin, jos sellaisen omistaisin.


Nairobi on uniikki tässäkin asiassa – täällä kun ollaan parin kilsan korkeudessa, niin sen talven tulon tuntee luissa ja ytimissä. Viime viikonlopun ihanat helteet ja hiet kuuluvat alamaille ja savanneille, ja nyt meillä herätään aamuisin nippanappa kymmeneeseen asteeseen. Eipä ole lämppäreitä ei, vaan samat ovat celciukset pihalla ja sisällä. 

Mutta toisaalta, tälläiset kirpeät kelit antavat niin suloisen syyn laittaa tulet takkaan, vetää villikset pitkälle kinttuihin ja viltti ylös korviin asti. Liinat kaulalle, soppa kuplimaan ja melkein tekisi vielä mieli glögitkin keittää tähän hätään. 

Ei ole yleensä tapana väkikoordinoida leikkokukkia ja villasukkia, mutta mitäpä en tekisi briiffin eteen;) Meille on siunaantunut ihana kopallinen kunnon sukkia (kiitos Killlin kutojille), ja menekki on huima. Tämän illan agenda jatkuu juuri näissä merkeissä; kuppi kuumaa, sohva, elävä tuli, risti-istunta ja kommentit. Ja ah, se soppa - perfect piste i:n päälle. Reseptiksi kelpanee seuraava lausahdus: foliollinen vihanneksi ensin uuniin, ja sitten suoraan tehosekoittimeen kanakuutiolla ja lirauksella vettä.
Kesäkeitto talven keskelle. 

Not bad at all. 

Vilunväreitä ja tunteenpaloa toivotellen. Niin - ja maailman suvisinta Jussia kaikille. Ihan kade. 

Comments

  1. Tuntuu niin nurinkuriselta, että siellä on tosiaan talvi. Vaikka Afrikassa äkkiseltään ajattelisi olevan kesä kaiken aikaa :).
    Erilaista juhannusta sinnekin!! Täälläkin palaa kynttilät ja villasukat lämmittää vilukissan kinttuja. Jotain yhteistä sentään.

    ReplyDelete
  2. Siis en tiedä missä oon koulun oppitunneilla ollut... tuo kuulostaa ihan hullulta ja näyttää! Sinä siellä kaukana lämpimässä villasukat jalassa :D
    No joka tapauksessa toivottelen mukavaa juhannusta sinullekin ♥ koitahan tarjentua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja niine meni jussikin villasukat jalassa! Tosin, pitää tunnustaa, että sukat kuuluvat päivään jokaiseen celciuksista piittaamatta. Vilukissa:)

      Delete
  3. Villasukilla minäkin olen täällä hiihdellyt, kotona, Suomen suvessa :) Tasan ei siis mee vuodenajat. Nyt kai on taas vähän lämpimämpää luvassa.

    Oikein ihanaa jussia sinne, voit edes hengessä olla mukana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Jaana, tunnelmia kyllä löytyy tosin hiukan toisenlaisia;)

      Delete
  4. Tuota noin...mä täällä Lillassa istuksin villasukat jalassa (pitkässä hellemekossa tosin) ja tuli "takassa" eli lämppäri päällä :)
    Muussa tapauksessa lämpötila on alhaisempi kuin ulkona!
    Kohta pitäis kömpiä peiton alle yläkertaan, saas nähdä onko lämpöisempi nyt ikkunat kiinni kuin toissayönä ikkunat auki - silloin oli 11 astetta!!
    Huomenna pitäis olla taas aurinkoa ja kesä :D

    Upeat nuo sun kukat!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taidetaanpa olla aika samoissa lämpötiloissa kotipuolen kanssa... mutta hei, celciukset sikseen, nyt pidetään mielessä suvi ja jussi! Mukavat sinne! x

      Delete
  5. Kohta palaa tuli meilläkin, mutta ulkona kokon merkeissä. Viileää on ollut täälläkin. Muutamana aamuna 7 astetta, mutta ei onneksi sisätiloissa. Huomiseksi on luvassa hellettä, onneksi:)
    Ihanaa erilaista juhannusta sinulle sinne takkatulen ääreen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivottavasti saitte sen helteen - ja oikein ihanaa jussin jatkoa!

      Delete
  6. Voi hjelp! Ihan kahjoa:D En ole tiennyt, että siellä voi olla kylmä. Hämäsit niillä savannikuvilla. Voin kuvitella miltä tuntuu nyt olla siellä ja lukea muiden blogeista juhannusvehkutuksia:-/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onneksi on kotiloma jo ihan hilkulla, niin maltankin fiilistellä muiden ihanilla kesäpostauksilla... muuten olisi kyllä kärsimys;)

      Delete
  7. Muistan kyllä miten viileää oli Pohjois-Keniassakin öisin, villasukkia kaivattiin.
    Ruusuntuoksuiset juhannusterveiset täältä yöttömästä yöstä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos - ja sukat saa olla jaloissa läpi vuoden, ja mutten missä tahansa... Ihanat jussin jatkot sinne!

      Delete
  8. Uudet perunat omasta maasta, sillit kauppahallista, kala torilta ja vihta omasta koivusta... Keskiyön aurinko odottaa, viikko vielä? Ihanaa keskitalven "jussia" myös sinne! Pian nähdään ;)

    ReplyDelete
  9. Eipä ole tullut ajatelleeksi, että sielläkin joskus vilu tulisi. Ja villasukat on kyllä erittäin sävy sävyyn kukkien kanssa;)
    Juhannuksena täällä käväistään farmilla - ja villasukat on mukana, aina!
    Juhannusruusun tuoksuja sinne♥

    ReplyDelete
  10. Vai, että villasukkien aika...minulla villasukat kuuluvat jokapäiväiseen kotipukeutumiseen kesällä ja talvella, mutta en ole vielä niitä soinnuttanut kukkien väriin, heh...ihana oli tuo edellinen päivityksesi myös...nauttikaa nyt vaihteeksi vilpoisista ilmoista!
    XX

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, nautitaan - varsinkin tässä lomaodottelun tunnelmissa;) xx

      Delete
  11. En ole koskaan aatellu siellä kenenkään paleltuvan ,D höh miten väärässä olinkaan . Tänne on luvattu oikeen kunnon helteitä keskikesän juhlaa kunnioittamaan . Mutta kohtahan sinä jo pääset itsekkin kokemaan yöttömän yön .
    Kuitenkin ja kaikesta huolimatta , ihanaa juhannusta sinne , edes ajatuksiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, ja totta - meidän suvijuhlat on sitten viikon päästä... grillimakkaralla! Mukavat jussin jatkot!

      Delete
  12. Näissä helteissä tuo ei kuulosta ollenkaan pahalle:).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nauttikaa helteistä, ja toivottavasti kestävät meidän lomiin asti! Terkut!

      Delete
  13. On se aika nurinkurista tämä vuodenaikojen kulku :-)
    Kauniit kukat ja sukat!
    Täällä aurinko paistaa, järvenselkä on aivan tyyni ja kaffikuppi kadessä kuuntelen lintujen tsirkutusta, ei paha :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi vain kuvitella ne tunnelmat siellä. No, meillä on viikko vielä, ja sitten ollaan ihan samoissa fiiliksissä ja villasukat jalassa aina vaan;)

      Delete
  14. Pakko tähän vähän irvailla, että vain joulukoristeet puuttuvat...En tajunnutkaan, että siellä voi olla noin kylmä. No, pian pääsette Suomeen lämittelemään. Mukavaa juhannusta!

    ReplyDelete
  15. Hytinäsympatiaterveiset täältä, meillä myös samat celsiukset sisällä ja ulkona... Päivät vielä menee, kun on sentään aurinko, mutta yölla palelee! Sulla on hyvä plan of attack, kuulostaa oikein kodikkaalta.

    Kyllä se kesä kohta taas tulee kuumuuksineen :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, tälläiset vilukaudet on ihan mukavia vaihteeksi - päivät ovat kuitenkin aurinkoisia ja ihan lämpöisiäkin.. ne on ne illat kun vetää varpaat kippuraan vilusta;) Mukavat jussiviikonloput sinne toiseen kaukaisuuteen!

      Delete
  16. No olemme sitten täällä tyttyväisiä, eilen meni helleraja rikki, kesää siis parhaimmillaan ja uhannusyö oli ihana :) kyllä täällä on sitten paleltukin, hassua miten erilaista tämä elämä on eri puolilla. Juhannuskokot on ihasteltu ja grilli taas kohta lämpiää. Tämähän on joulun jälkeen parasta :) ihanat rati riti ralla kuvat olet ottanut :) lämpimämpiä kausia odotellessa...

    ReplyDelete
  17. Tuntuu ihan hassulta ajatella, että siellä talvi. Mutta niinhän se menee...
    Me saatiin täällä nauttia harvinaisesta juhannuksesta - lämmintä, tyyntä, kaunista. Jopa taianomaista. Ainakin, jos sitä katseli mökkilaiturilta.
    Mutta oli kesä tai talvi, villasukat kuuluu munkin karderobiin, nytkin jalassa.. :)
    Ja sulla on kyllä tuohon talviseenkin oloon ihan loistava resepti: takkatuli, kuuma soppa ja ne villikset... kynttilöitä unohtamatta :)
    Kivaa jussia sinne kans!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts