Kaislikossa suhisee


Aamusauna, iltasauna, päiväsauna, välisauna. On saunottu, on syöty ylettömän hyvin, on juotu ja naurettu, on levätty ja saunottu lisää. Vaihdettu kuulumisia ystävien ja sukulaisten kanssa, samalla kun lapset kasvattavat räpylöitään vuoroin rantavedessä, vuoroin puljussa. Puolipilvistä, auringonpilkahduksia, luoteistuulta, juhannustuulta. Saatiin salko pystyyn ja pyttytolkulla uusia perunoita. 



Perinteistä pidettiin kiinni, ja hyvä niin. Tehtiin kaikki juhlajutut pitkän kaavan mukaan, hyvää oloa isolla kauhalla. Tänään jatkettiin vielä jussinviettoa jussinpäivänä, ja huomenna vilkutellan tutut matkaan.  

Tulevat päivät keskitytään mökkielon arkeen ja huomenna lanseerataan ikkunanpesu. Vuoden on ollut rantakoti tyhjillään, ja on aika mobilisoida koko perhe talkoisiin. Pojille kuuluu terassin puunaaminen, tytöille tehtävänä on kerätä neljä sangollista niittykukkia, hyttysistä huolimatta. Itse saan häärätä sisällä, nurkkien hiirenpapanat ja keittönkaapit kaipaavat vimiä ja rättiä. Radiosta vielä suvi-iskelmiä ja juhlamokkaa kahvinkeittimessä, niin siinä on kesäkudelma aidoimmillaan.

Ja sitten verkot veteen, totta kai.

Comments

Post a Comment

Popular Posts