Kakkua, palloa, fanitusta

Viikonlopuista suloisin on meilkein finaalissa, loppuhuipennuksena tietenkin illan vaalivalvojaiset ylakerran sohvalla. Eilisessa paivassa oli suurta urheilujuhlan tuntua. Juhlapullat ja aamulaulut aloittivat Elsan humut eilen. Auringon kanssa kilpaa naurava juhlan sankari johti meidan kerhon tukijoukkoja Allun futisturnauksessa, kansainvalisen koulun Mini World Cupissa. Nairobin kouluista oli yli 70 joukkuetta kamppailemassa mestaruudesta. Allu - tiimin kapteenina - piti hommat hanskassa, kun me loput sommiteltiin peitot ja piknikit nurmelle kentan laidalle. 


Tunnelma oli ihana. Muksuja, vakea, kojuja, kipsoja, telttoja, melua ja meininkia. Mikas siina peitolla kelliessa. Allun joukkue pelasi puhtaan sarjan koko lauantain ja finaalipaikka sunnuntaiksi varmistui. 



Koko homman odotetuin vetonaula oli Kenian yksi parhaimmista muusikoista, Eric Wainaina, joka oli lupautunut esittamaan promokeikan uusimman CD:n Love&Protestin tiimoilta. Meilla on kotona soinut Eric Wainainan musiikki jo kuukausikaupalla, ja huippubiisi 'Daima' on opeteltu sanoineen ulkoa :) Wainaina otti nuoren yleisonsa staran ottein ja yhteislaulu oppilaineen lavan edessa oli ihan huikea. Ja voih, Elsa sai onnittelut, nimmarin ja yhteiskuvan. Raameihin, seinalle, kuulemma. 


Sunnuntain osilta paiva jatkui kentan laidalla Jaunin ja tenavien osalta. Itse sain ripauksen aarimmaista harvinaisuutta: totaalisen tyhjan talon. Meillahan on ihan aina talossa vakea ja menoa, mutta sunnuntaina on henkilokunnalla kirkkopaiva - ja viela kun Jaun otti ja vei vekarat - niin taakse jai vain mina ja autuus. Ja apinat. Piihahdin maaliostoksilla tulevan keittioremontin osalta, ja sen tunnin aikana oli kokonainen klubillinen apinoita mellastanut keittiossa. Kaapit koluttu ja kaikki kouraansopiva popsittu. Huligaaneja kaikki tyynni. 

Nyt hiukan hermopuuhailua ennenkuin viritellaan Katsomot ja Areenat Suomen suuntaan, 
melkein reaaliajassa. Meni miten meni, niin hyvin maa makaa. 

Niin ja tiimi toi kotiin hopean. Kapteeni on vasynyt mutta onnellinen. 







Comments

Popular Posts